Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Συνεργασία Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεματικής


O Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ και το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής (Ι.Π.Τ.Η.Λ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, έχουν συνάψει συνεργασία, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η συνεργασία αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του Τομέα Πληροφορικής του MEDITERRANEAN COLLEGE και του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης.


Η συμφωνία προβλέπει, συγκεκριμένα, την από κοινού διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων επί εξειδικευμένων θεμάτων του κλάδου της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών (από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΠΤΗΛ και τον Ε.Ο.Ξ), την πραγματοποίηση σειράς εκπαιδευτικών επισκέψεων των σπουδαστών του Ε.Ο.Ξ στις εγκαταστάσεις του ΙΠΤΗΛ στο ΕΚΕΤΑ, αλλά και την ενίσχυση της επαφής του ΙΠΤΗΛ με τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, μέσω της φιλοξενίας δραστηριοτήτων του ινστιτούτου στις νέες εγκαταστάσεις του Ε.Ο ΞΥΝΗ, στην «καρδιά» της πόλης (Βαλαωρίτου 9).

Εξάλλου, η συνεργασία επεκτείνεται και στο «κομμάτι» της ενδο-επιχειρησιακής επιμόρφωσης, παρέχοντας τη δυνατότητα στους εργαζομένους επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας, να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που παρέχει ο Ε.Ο.Ξ, σε εξειδικευμένα θέματα Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής.